Reishi Mantarı Yarar Sağlamak Yerine Zarar mı Veriyor?

sirius deri cüzdan
clear flow dercilik

Gano excel ürünlerinin bazı internet sitelerinde kanseri iyileştirdiği ve birçok hastalığa derman olduğuna yönelik reklamlar gördüm. Çevremde tanıdığım birkaç kişi de gano excel ürünleri satıyor.Reisi mantarı kansere iyi geliyor  diye bir sloganla da karşılaşınca araştırmaya karar verdim.

Gano excel bildiğimiz network marketing yapılanmasında bir şirket. İnsanlara Sağlık vaat etmenin yanında para kazanabileceklerini de bu vaatler içerisine eklemiş. Bu şirketin ürünlerini satan insanlar aylık iyi bir rakam kazandıklarını ifade ediyorlar. Bu şirketler çok akıllı çalışıyor. Reklam parası harcamıyor. Müşteri bulmak ve marka bilinirliği konusunda sıkıntı yaşamıyor. Kendi ürünlerin prim vaadi ile maaşsız birçok insana sattırıyor. Sanırım bu şirketi az da olsa tanıdık. Şimdi asıl konumuz olan bu ürünlerin birçok hastalığın tedavisinde işe yaradığı vaatlerine gelelim.

Öncelikle çağımızın başa bela hastalığı kansere deva arayan insanlarımıza söylenen büyük bir yanlış var ortada. Satıcılar reishi mantarı için: “Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından kansere karşı tek doğal ilaç olarak kabul edilmiştir.” diyorlar. Biraz araştırma yaptım fakat Japonya’dan yapılan böyle bir açıklamaya ne yazık ki rastlamadım. Ayrıca böyle bir açıklama gelseydi dünya çalkalanırdı. Tüm gazetelerde ve ana haberlerde bunu duyardık. Düşünsenize insanlar kanseri yenmek için kemoterapi görüyor. Hem psikolojik hem fiziksel hem de ekonomik dünya kadar sıkıntıya göğüs germeye çalışıyor. Bu mantar faydadan çok birçok hastanın şikayetlerini arttırmış. Sedef hastası ve lenf kanseri olan birinin sözleri bu durumu apaçık ortaya koymuş. Şikayetvar’da bir sürü şikayet var fakat bir tanesine bile cevap verilmemiş. Bu ilgimi çekti. Resmi siteleri var, sözleşmeleri var ama insanlara cevap bile vermekten acizler. Şikayetleri görmek için TIKLAYIN.

Anlatıklarına göre imparatorlar bu mantarı şifalı olduğu için yiyorlarmış. Satıcılar böyle söylüyor ama bir de efsanenin farklı bir biçimi de var. Burada ise imparatorların öldürmek istedikleri insanları yavaş yavaş zehirlemek için bu mantarı veriyorlarmış. Şimdi hangisine inanalım. Öldürdüğüne mi yoksa şifalı olduğuna mı?
Duyduğum bir şey daha var. Reishi mantarı ürünleri ilaçmış. Hiçbir ülke bu ürünlere sağlık bakanlığı tarafından verilmiş bir ruhsat bulamadım. Eğer yanlışsa, böyle bir ruhsat varsa yorum kısmına bu ruhsatın numarasını ve verildiği ülkeyi yazmaları yeterli. Gerçekse bu yazıyı sileceğim. Bu tarz uydurma, kulaktan kulağa duyulan bilgilerden medet ummayın derim.  Rus bilim insanları fareler üzerinde son safhadaki tümörü tamamen yok ettiklerini duyurdular. Bu yazıyı okumak için TIKLAYIN.
Ayrıca CNN’ den reishi mantarı ile ilgili aynen alınan haber aşağıdadır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi olduğu öne sürülen “Ganoderma Lucidum (Reishi)” ya da “Kırmızı Reishi” olarak bilinen mantarın, kemoterapi alan hastalarda kullanılmasının sakıncalı olduğu belirtildi.

 

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Kanser Epidemiyolojisi Bilim Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kırmızı Reishi” mantarının, bağışıklık sistemi zayıflayan kanser hastalarınca kullanımının arttığını ancak bunun tedavi açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Ganoderma Lucidum mantarının “kadınlık hormonu” ve teratojen (ceninler üzerinde kanser yapıcı etki) olan dietilstilbestrol (DES) maddesini içerdiğini anlatan Çelik, “Bu maddeler, önceleri prostat kanseri tedavisinde kullanılmıştır. Ancak 2002 yılında ilaç olarak kullanılması FDA tarafından yasaklanmıştır. Çünkü, piyasadan kaldırılan PC-SPES ilacının içinde de bu mantardaki maddeler bulunuyor” dedi.

“Yan etkisi olmadığı bilgisi yanlış”

Çelik, Reishi mantarının kullanımına bağlı çeşitli ölüm vakaları olduğuna dikkati çekerek, “Bunun kullanımına bağlı, karaciğer yetmezliği ve arkasından ölümle sonuçlanan vakalar tıbbi literatürde bildirilmiştir” dedi.

Bazı haberlerde Reishi’nin yan etkisinin olmadığı yönündeki bilginin “kesinlikle yanlış” olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

“Sık görülen yan etkileri, bulantı ve kusma (kemoterapi alanlarda önemli bir sorundur) ve ‘fare zehiri’ diye de bilinen ‘warfarin’ benzeri etki ile kanamaya yol açmasıdır.

Tedavi ile ilişkili en önemli sorunlardan bir diğeri de bu mantarın, daha önceden greyfurt suyunda da tanımlandığı şekilde karaciğer sitokrom enzimleri üzerinden etki ederek, kemoterapi veya beraberinde kullanılan bulantı önleyici ilaçların etkilerinin azalmasına neden olmasıdır.

Bulantı, kusmaya yol açması, kanama yan etkisi, kemoterapi ve diğer ilaçların etkilerini azaltma sorunları yüzünden özellikle kemoterapi ile beraber kullanılması, kemoterapiden önce ve/veya sonra alınması kesinlikle sakıncalıdır.”

Bu ürünleri hala inanarak satan insanlar var. Onlara soruyorum “Gerçekten bu mantar ürünlerini kendiniz kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız anlattınız faydaları siz gördünüz mü? Son olarak da şikayettvar’ da ki şikayetlere neden hiçbir yetkili cevap vermiyor?”

Bu kadar açıklama yapılmışken insanlara zehir satmayın ne olur.

Ayrıca Sağlık Bakanlığını, Gano Excel ve Herbalife şirketlerine “Sağlık beyanı ifadeleri” ile tanıtım yapıldığı gerekçesi ile uyarı yazısı yazdığını duyurdu.

Bilginize…

clear flow dericilik
sirius cüzdan modeli

 

117 Comments

  1. Yazıyı görünce birkaç cümle yazayım dedim. http://www.pudmed.com isimli siteye girip “ganoderma lucidum” olarak latince ismiyle biraz araştırma yaptığınızda tıpta yaygın olarak kullanıldığını görürsünüz ancak konuşma düzeyinde ingilizcesi dahi olmayan doçent doktorlarımız ve profesör doktorlarımıza bu sayfadan bahsederseniz apışık kalırlar ve koca karı ilaçlarını boşverin diyebilirler.
    Bu ürünü bana yüksek ziraat mühendisi bir arkadaşım tavsiye etti. Kemoterapi seanslarımı çok rahat geçirdim. Network marketing sistemi içerisinde ülkemizde insanlar dürüst davranmayıp muhataplarını kandırabilirler, o konuda bir diyeceğim yoktur. Ancak ürün gerçekten işe yarıyor. Atıp tutmadan yada su-i zan etmeden önce doğru düzgün araştırma yapmak gerekir diye düşünüyorum…
    Mesela eşek sütü, kaplumbağa kanı, Akhisar’daki dede, Cizre’deki otçu dayıyı falan öneren arkadaşlarımda çok olmuştu 🙂

    Beğen

  2. Direk Ganoexcel diye söze başlamanız en algısı düşük birinin bile saldırı yazısı olduğunu anlaması için yeterli. Bilip bilmeden binlerce insanın hayatına dokunan şifa veren bu ürünleri karalamanız da kul hakkına girer. Bir şey yazarken topluluğa arkasını da iyi düşünün lütfen. Çamur at izi kalsın politikası ülkemiz insanına mahsus sanırım.
    Ben altı yıldanmberi ürünlerin tamamını kullanıyorum. Kısmi felçten bel fıtığı boyun fıtığından 23 yıl ilaç tedavisi görüp şifa bulamadığım kronik bağırsak rahatsızlığından, migrenden ,vertigodan, fibtomiyaljiden huzursuz bacak sendromundan ve ülserden kendi bedeninde sonuç almış biri olarak lütfen sizlerden ricam insanların zihinlerini çarpık ve yanlış zihniyetlerinizle bulandırmayın. Bırakın birçok insan kaliteli hayat yaşasın. Bu nasıl bir para hırsıdır iyi olan güzel olan herşeyi yok etmeye çalışıyorsunuz

    Beğen

    1. Siz buna yeni mi ulaştınız çok uzun zamandır biliyorum ben. Tarim bakanlığının onayladığı ziraat ilaçlarıyla hergün zehirleniyoruz. Ibrit tohumlar ile yerli tüm tohumlarımızı ve sağlığımızı kaybetme tehlikesi içinde yaşıyoruz. Mantıklı olun lütfen bu yazıyı yazdığım zamanda dahi tarım bakanlığının onayı vardı. Yoksa bunu ülkeye nasıl getirebilirdiniz. Çok yaşayın gülmekten gözlerim yaşardı…

      Beğen

      1. Öner bey merhaba.
        Gano Excel şirketine karşı, maalesel network marketing sistemiyle çalıştığından dolayı, bir önyargı var.
        Akciğer kanseri olan babam kemoterapi alırken ürünleri kullandı ve çok hassas olan bünyesine rağmen yataklara düşmeyip, yürüyerek hastaneye kemoterapisini almaya gitti. Kemoterapi aldı çünkü o da ürünlere inanmıyor, bizim hatrımıza içiyordu 🙂 ama sonradan kendisi ürünleri bitmeden bize haber vermeye başladı.
        Çok yakın çevremden sedef hastası, dil kanseri hastası, dizlerinden merdiven çıkamayanların iyileştiğine şahit oldum.
        Sizinki biraz google’dan hastalık araştırıp tabiri caizse gribe kanser teşhisi koymak olmuş.
        İçtiğimiz ağrı kesicilerin bile yan etkileri varken, gano excel ürünleri ilaç olmayıp gıda takviyesi olduğundan yan etkileri bulunmuyor.
        Çok alakasız birşey ararken yazınıza denk geldim, kayıtsız kalamadım.
        İyi çalışmalar…

        Beğen

        1. Şu gdo’lar bizleri mahvetti. Allah acil
          Şifalar versin. dikkatli olun gıda takviyesi kisvesi altında satılan şeyler bizleri canımizdan dahi edebiliyor. En çok hayal ve umut satan insanlardan korkuyorum. Çünkü bu insanlar hayalleri ici insanlara acımıyorlar… sağlıcakla…

          Beğen

          1. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Allah tüm hastalara şifa versin.
            Babama destekleyici tedavi araştırırken, tevafuk sonucu bir tanıdığımızdan Gano Excel’i duyduk. Evet ortalıkta umut tacirleri maalesef çok ancak Gano ürünleri bunun dışında. Ürünlerin olumlu sonuçlarına bizzat kendi gözlerimle şahit oldum. Ki bunların her biri farklı kategoride hastalıklardı. Siz de sağlıcakla kalın.

            Beğen

    2. Merhaba.ben selim şenler gano saricicu veya herhangi ticari menfaat sahibu de degilum. 4 doktorun 25seneden once iyilesemessin dedigi liken planus hastaligini gano sayesinde gecirdum.takup ettigim 3 kanserli ve ufak tefek bircok hastaligi vununla gecirdiguni gozlerumle gordym.ayrica karpel tunel hastaligimdan dilati doktorlar ameliyattan baska hicbir sekilde gecmez dediler ama one more agri banfiyla 10 gunde gecti.benim size tavsiyem sizde takuo edin.telefon numaram herzaman bulgilerumu paylasabilirm size.

      Beğen

  3. Eşimin 6 yıldır sebebi bilinmeyen ağrıları 3 ay gibi yoğun kullanım sonucu geçti.kendimin 5 gün gibi kısa bir sürede artık dayanılmaz sırt ayak ağrılarım gecti.çevremde kullanipda rahatsızlıkları geçenler var.ne araştırması imiş bu.once kullanıp iyilesenleri bi gezseydin bu yazıyi yazmadan önce.

    Beğen

  4. Sayın emekçi yazar bey hayatta ki konumunuz ve iş hayatında ki kulvarınız nedir öğrenebilir miyim ?

    Beğen

      1. Bu nasıl bir iş ki söyleyemiyor sunuz?
        Çevremde bunu kullanıp ya şifa bulan çok insanlar var.

        Beğen

  5. Ben murat Öztürk. Yaklaşık 4 HAFTADIR gano excell kapsül kullanıyorum ve Allâh’a şükür ki Psikiyatrinin verdiği bütün ilaçları bıraktım. Paxera 20 mg kullanıyordum ve normalde 3 gün kullanmasam yer ayağımın altından kayıyordu sanki. Gano excell kapsülü aldığımdan beri hiç biri kalmadı. Öfke nöbetleri bitti. SEN BU YAZIYI YAZARKEN ÖNCE BENİ ARA. AL SANA NUMARAM. ………AÇIK ADRES VERİYİMMİ..?

    Beğen

  6. Yaklaşık dünyada 40 yıldır gano Excel var, milyonlarca insan hastalığından kurtulmuş, benim eşimin tümörünü yok etti, olumsuz eleştiri yapanlar, hangi ilaç şirketlerinin silahşörüsünüz?

    Beğen

    1. ben kahvesini kullaniyorum kapsulleride kullanmayi dusunuyordum arastirma yaparken bu yazi cikti karsima tedirgin oldum siz hala kullaniyormusunuz bilgi verirseniz sevinrim

      Beğen

      1. Bu nasıl bir iş ki söyleyemiyor sunuz?
        Çevremde bunu kullanıp ya şifa bulan çok insanlar var.

        Beğen

    2. Emin olun ki düzenli bir şekilde bu ürünleri hayatınıza soktuğunuzda faydasını görüyorsunuz. Evet evimizde sürekli kullanılıyor bu ürünler. Çocuklarada veriyoruz hâtta. Böyle bi halttan anlamazların yazılarına aldırış etmeyin, Üye değilseniz @ganoexcelmarketim instagramda bulup ulaşabilirsiniz bana.

      Beğen

  7. Kolon kanseri olan bir ablamız kullanmaya başladı 2 ay sonra eşi geldi teşekkür ederim son sonuçlar iyi geldi bizi bu ürünlerle tanıştırdığınız için diye o referans göstediğiniz prof hangi araştırmayı şimdiye kadar ortaya koymuştu atıp tutuyor reshi mantarı aynı zamanda destoks etkisi yapar detoks etkisini vücut neyle atar vücudu iyileştiriyor hastalığı değil iyileşen vücutta zaten hastalık olmaz binlerce insan var kullanıp şifa gören en yakın arkaşım kullandı kısmi felç ve beyin kanaması geçirdi ve şimdi bir görün

    Beğen

    1. Bende 3 aydır kullanıyorum doğumdan sonra çok halsızdım sürekli başım dönüyordu ağzımda tükrük bezlerim çalışmıyordu 3 kere doktora gittim kan verdim iyisin dediler. Sonra Gano exsel ile tanıştım şimdi gayet iyiyim iyiki tanışmışım. Bide bu olumsuz yazan kişi keşke sonuçlarla paylassaymış mış mışlarla değil. Normal yorum bulamadım o yüzden sizin yorumunuzun altına yazdım

      Beğen

    2. Araştırmanızı heralde pc başında yaptınız. Orda yalan yanlış bir çok bilgi var aynı bu sayfa gibi. Bazılarının şikayetlerini arttırdığı doğru Fakat bunun bir sebebi var elbetteki. Annem tansiyon hastasıydı kurtuldu. Safrasında taş vardı artık yok hanımın da safrasında taş vardı artık yok. Bende bel fıtığı vardı çok şükür şikayetlerim bitti. Bunun gibi bir çok fayda gören insan var. Ama siz ürünü düzenli kullanmamış insanların şikayetlerinden bahsediyorsunuz. Network marketing işinin ne olduğunu bilmeden öğrenmeden bunu eleştiriyorsunuz. Ki şirket zaten mantarın iyileştirdiğini söylemiyor bunu söyleyenler kullanıp fayda görenler. Eczanede ne olduğu belirsiz gıda takviyelerinden medet umacağımıza faydası kullanıcılar tarafından kanıtlanmış gano excel ürünlerini kullanıyoruz. Boş boş yorum yapmayın da sizde alıp kullanın, size para verip bunları yazdıran ilaç şirketlerine parasını geri verin zira gano excel distribütörü olduğunuzda burdan kazanacaksınız o parayı en azından helal kazanmış olursunuz.

      Beğen

  8. Ben iki aya yakin kullaniyorum hemde sabah aksam ikiser atmam lAZim ben birer adet kullandigim halds seker hasta
    ligim prostatim ve tansiyonum normale dondu inanmiyan inanmasin esimin 8 cm guatr 3 cm dustu inanan inanir zorla guzellik olmaz

    Beğen

  9. 8 yıldır kullanıyorum.astim mide ilaçlarını antidepresanı bıraktım.
    Bütün arkadaşlarıma tavsiye ettim.kullananlar memnun ve bırakmadı.
    Kızımın alerjisi ve polikistik overi var.Duzenli adet görmeye başladığı gibi allerjik cilt problemleri egzamaları bitti.Allah var etsin seni GANO EXCEL🙏

    Beğen

  10. Merhabalar ;
    Hepimizin bildiği dünyaca ünlü bir kasser ilaç firmasının CEO’su işten ayrılınca muhtemelen vicdanı dile gelmiş olmalı ki açıklama yapıyor. Patronlar : Kanseri iyileştirmeyin ama hastayı da öldürmeyin. Bu ne demek trilyon dolarlarca bir rant demek. Konya’da tanıdığım ve emekli olmuş bir kalp doktoru. Oğlunuda okutup kalp doktoru yapıyor. İlerleyen zamanda oğlu babasının muayenehanesinde devam ediyor. Babasından kalan hastalara da devam ediyor. 3 ay sonra babasına bak senin iyileştiremediğin Osman Amcayı iyileştirdim diyor. Ne acı ki babası oğlum ben seni nasıl okuttum diyor. Kısaca rant. Hatırlayanlar bilir Ziya Özel diye bir doktor çıkmıştı kansere çare buldum demişti. Sonuç doktor kayıp. Kombassanı bilmeyen yoktur. PEtlas kombassanda iken ölçülen 1 milyon km. lastik yaptıkları idi. Sonrası ne oldu petlas battı gibi dalaverelerle ellerinden alındı.Sonuç rant. Daha ürünün içeriğini menşeini alınan sonuçları vs araştırmadan yorum yapanlar kısaca yazık. Bir arkadaş kişileri uyuşturuyor yazmış.Allah aşkına şeker hastalığını yenen biri tetkiklerde şeker düzeyi normale indiği var. Bu nasıl uyuşturma. Alınan binlerce sonuç var. %90 tetkikleri yapılmış vs vs. İnanmayan arkadalar http://www.pubmed.com ( Uluslar arası Tıp literatürü) sayfasından sorgulayabilir.

    Beğen

  11. Kazan kazan kumarı..oynatan bit koini örnek alan bir sistem şirket otel seminer masraflarını reklam gideri diye yazıyor..

    Beğen

  12. GANODERMAN ilaç değildir gıda takviyesidir.bazıları sanki ilaçmış gibi yorum yapıyor.T.C GİDA TARİM BAKANLIĞINDAN SERFİTİKASI VAR İSTEYEN RESMİ SİTESİNDEN İNCELİYE B,İLİR.LÜTFEN İLAÇFİRMALARIN YORUMLARINI DİKKATAALMAYIN

    Beğen

    1. Zaten bu bir ilaç değil bir bitki o yüzden tarım bakanlığı onay veriyor, manavdan aldiğın elma veya portakalın yenmesi ile ilgili sağlık bakanlığı mı onay veriyor. Hiç bir şey bilmiyorsan medikal araştırma ve çalışmaların yapıldığı PUBMED sitesi var yorum sitesi değil, bu siteye bak, ganoderma yaz bak ne kadar bilimsel çalışma var kendin gör.

      Beğen

  13. Kökten çürümüz, çekim dışında dönüşü olmayan, ızdırap verici ağrılar yaşatan bir diş düşünün.
    Piyasa bilinen A, B, C, D marka pek çok ağrı kesici kullandınız ve hiç biri ağrınızı kesmedi, fakat çektirmiyorsunuz da (belki maddi, belki zaman sebebiyle belki korku…).
    Şans eseri birgün bir tanıdık, eş dost veya akraba hısım her neyse size E marka bir ağrı kesici veriyor.
    Mucize gibi bir anda ağrınızı kesiyor, artık rahat yemek yiyebiliyor, dişinize kaçsada (sinir yollarınız açılmış ve hava almasına rağmen) canınızı yakmıyor, gece uyuyabiliyor, soğukta sızlamıyor, sabah uykunuzdan sorunsuz ağrı olmadan uyanıyorsunuz ve o ağrıyı unutuyorsunuz. Ardından hayat ne güzel diye düşünüyorsunuz….
    Sonra ağrı kesicinin müptelası haline geliyorsunuz, çünkü size göre sorununuzu çözdü!
    1 Yıl devam ediyorsunuz, ilk başladığınızda günde 2 tane aldığınız bu ağrı kesici 13. ay sonunda ilk başta olan etkisi göstermiyor, yinede buna yakın bir ağrı kesme etkisi için 13. ay itibariyle artık 8 tane alır duruma gelmişsiniz ve 1 günde aldığınız miktar.
    Bu şekilde de yine 6 ay daha devam ediyorsunuz……
    Bir gün tekrar ağrı gelip oturuyor, kendi kafanıza göre yetmediğini düşünerek doz yükseltiyorsunuz, 13. ayda 8 olan günlük alımınız artık 20 olmuş durumda… Ve buna rağmen ağrınız kesilmiyor, sonrasında ağrı yine kesiliyor, artık 21. aya girmiş durumdasınız ve çenenizde çok alakasız bir ağrı başlıyor, öyle bir duruma geliyorsunuz ki ağzınızı açıp kapatmak bir yana, yanağınıza bir parça rüzgar değse kıvrım kıvrım kıvranıyorsunuz, konuşamıyor, gülemiyor, perişan bir hale geliyorsunuz.
    En sonunda herşeyi göze alıp doktora gidiyorsunuz, panaromik röntgenler, incelemeler, muayeneler sonucu konulan teşhis şu oluyor;

    Dişiniz tamamen ölmüş, ağrısını kestiğiniz ve hissizlik verdiğiniz içinde vücudunuz fire verip sizi uyaramamış, çene kemiğinize kaynayarak çene kemiğinizi çürütmüş, korozyona uğratmış, diş eti çekilmesine sebep olmuş.
    Ve hiç bir şekilde artık bunun dönüşü yok, diş çekilse, çürüyen kemiğe kemik tozu konsa, dolgu ile desteklense, diş etleriniz nakil edilse bile bir dönüşü yok…..

    En başında çektirip bir köprü yaptırarak, yada sadece çektirip orayı boş bırakarak çözebileceğiniz bu durum size, kemik iltihabı, köprücük kemiğinde sarkma, çenenin ileri çıkması, yüzün sarkması, dudakların küçülmesi gibi bir sürü fiziksel sorun getiriyor, aynaya bakamıyor nefret ediyorsunuz kendinizde. İyi bir estetik cerrah ve ortodonti uzmanı el ele verip çalışırsa bir ihtimal yüzünüzü toparlayabilir, 1000 TL ile (implant yaptırmış olsaydınız) en yüksek rakam ödeyip çözebileceğiniz bu durum artık 60-70 bin TL bantlarında estetik operasyone dönüşmüş durumda, yada aynada göreceğiniz yeni SEN’e alışmak zorundasınız…

    Şimdi buradan hareketle, tanı/teşhis konmuş bir hastalıkta ağrıyı kesmek veya tedavi etmek iki farklı durumdur, kolu kırık birisine hergün yasal olarak morfin veya yasal olmayan yollardan lsd,kaptagon,ekstazi,kokain,eroin vb. verirseniz o kişi ağrıyı hissetmez, bunları aldığı sürecede kolunu kullanır, üzerine o kol 20 gün sonra çürümeye başlar dönüşü olmaz.

    Bir hastalıkta ağrınız çok iken, tüm ilaçları bırakıp “al bunu dene ben denedim ağrım sızım kalmadı” lafını iyileşmeye bağlamak doğru değildir, ağrının kesilmesi bir tedavi süreci olmayıp, çoğu tedavide ağrı kesici kullanılmaz. Grip olduğunuzda nasıl sadece antibiyotik ve vitamin takviyesi veriliyor ve ağrı kesici verilmiyorsa bunu böyle düşünebilirsiniz.

    “X gıda takviyesi, Y gıda takviyesi kullandım eskiden başımda şu şu şu sıkıntı vardı tüm ilaçları çöpe attım artık bunu kullanıyorum ağrım sızım kalmadı”

    Cümlesini kuruyorsanız çok yanlış bir yoldasınız demektir, ağrınızın kesilmiş olması sizin iyileştiğiniz anlamına gelmez.

    Üzerine çok şeyler yazabilirim, fakat ölümüne can pahasına bunları savunacak arkadaşlar (belki kandırıldıkları, belki kullandıktan sonra ağrılarının geçtiğinden dolayı sempatilerinden ötürü, belki maddi sebeplerden ötürü vb.) anlamayarak bu şekilde yanlış bilgiler vermeye ve ürünü övmeye devam edeceklerdir.

    Türkiye de 2014 yılından itibaren yıllık kademeli olarak artan biçimde kanserden ölen insan sayısı:

    2014 – 98 bin.
    2015 – 121 bin
    2016 – 108 bin
    2017 – 119 bin

    Bunları DSO (Dünya Sağlık Örgütü) TÜİK, Amerikan Kanser Atlası üzerinden teyit edebilirsiniz, söylenilen şekilde mucize olan GIDA TAKVİYESİ (ki bu sadece yasal bir kelimedir, kullananlar bunu ilaç olarak değerlendiriyor ve üstü kapalı ilaç olarak lanse ediliyor) denilen bu şey işe yarıyor olsaydı, Dünya’da hastalık kalmaz, mucidi, icad edeni, pazarlayanı maddi olarak ihya olurdu. Bununla birlikte tüm Dünya Sağlık Örgütleri ve Devlete Bağlı Sağlık Kuruluşları bunları tavsiye eder sorunu kökten çözerdi.

    Bir kişinin 1 villada oturuyorum diyerek resim paylaşması, değeri 200.000 TL civarı olan bir arabaya binmesi demek bu mucize gıda takviyesinin bir boka yaramadığını, insanların plasebo etkisi ile veya gerçekten (acıdır) maddi çıkarları uğruna başka insanları kandırmak, umutları ile oynamak, hayatlarından etmek pahasına ölümüne bunu savunmaları tamamen bir safsatadır.

    En basit örneği ile temel cümle şudur, piyasada aracınıza takın, doğalgaza bağlayın %50 tasarruf ettiriyor denilen bir ürünü 120 TL den satıyorken, X bir araba markası 5 LT yakan aracının motoruna 4.8 LT yaktırmak için yılda 2 milyar dolar arge masrafı yapmaktadır, alsınlar bu cihazı taksınlar 120 TL maliyet ile aracın yakıtı %50 düşsün o kadar para harcamaya ne gerek var?

    Ya araba firması gerizekalı, yada bunu 120 liraya satın alanlar, kararı siz verin…

    Beğen

    1. Devam edin sıkıntı yok siz bildiğiniz yoldan öyle doz artışı falan yok bu bir diş macunu doğal kahve doğal siz kimyasallar içerenleri içmeye devam ediniz söylediğiniz piyasada söylediğiniz sahtekar firmalar olabiliyor yanlız doğru firmanın ürününü kullanmak lazım araştırmak lazım önyargılı olmadan araştırmak çağımız bilgi çağı beyfendi

      Beğen

  14. Süper bir ürün kullanan sonuç alıyor zaten marketlerden kimyasalları alıyoruz hiç araştırmıyoruz araştırın diş macununu şampuanın içindekilerini örneğin florür, sodyum laurete sülfatlı diğer katkıları sebzelerde ki vitamin oranlarının nasıl azaldığını gıdalarla zehir aldığımızı marketten aldığınız 2si 1 aradaları 3 bir aradaları konuşanlar konuşsun ben ailece kullanıyorum 18 aydır hiçbir yanetkisini görmedim sağlıklı günleriniz olsun

    Beğen

  15. Bende yuksek tansiyon hast.artik tansiyondan ayakta gezemez durumdaydim reisi mantari cayi ile tanistim 2 kullanimdan sonra ayaga kalktim vücudum dinç hissettim ve 2 yil kullandim cayini..kullanirken hic tansiyon hapi almadim cok iyiydim cayi icmeyi biraktim tansiyonum gene ayni oldu bu cayi olene kadar birakmamak gerekiyor tek eksisi…cay veya hapi birakinca sikayetleriniz geri geliyor…bende ara verdim 2 yil kullandim 2 yil kullanmayacagim 1 .5 yildir kullanmiyorum bu yaz gene baslayacagim…

    Beğen

    1. Tam etki için kitapçığında 3yıl düzenli kullanmak gerekli yazıyor zaten çay içiyoruz yerine bu katın ama kapsüllerini de kullanmak gerekliymiş.

      Beğen

  16. Lütfen allah rızası için ciddi bir yan etki gören yazsın bir sürü kanser hastası kullanıyor bu ürünü kanıtlanmış bi zararı varsa yazın yoksa karalamayın birilerıne şifa olsun sekizbir yıla yaklaşık kullanıyorum her hangi bir yanetkisini yaşamadım

    Beğen

    1. Merhabalar ben 2013 yılında kurulandim ve bilmeden kullandım varislerine azaldı midedeki problemler geçti artı 20 kilo zayıfladı 18 ay boyunca kullandım ve ara arada alıyorum evine hiçbir neskofe almıyorum gonidan başka ve çok memnunumm

      Beğen

  17. ben de kullandım 1,5 ay oldu yeni tanıştım bu ürünle göğsümde özellikle yattığım zaman sesler geliyordu astım başlangıcı bu ilaçları sürekli kullanmalısın dendi bu arada çok antibiyotik kullandım fayda bulmadım güvendiğim bir tanıdığım aracılığla denemek amaçlı aldım şu an devam ediyorum ama göğsümdeki cızıltı geçti hiç sıcak bakmadığım bu kulaktan dolma ürünlerin para tuzağı olduğunu hep düşündüm bana vesile olan ablama teşekkür ediyorum kendileri ailece kullanıyorlar tanık oldum suya düşen yılana yapışır sözünü de unutmayalım sağlıklı günler

    Beğen

  18. Ben üçüncü evre vede hızlı yayılan türünden kanser hastasıydım ölmeyi beklerken bir arladaşın tavsiyesiyle kullanmaya başladım sekiz aydır kullanıyorum doktorumun dediği tek şey karaciğer yağlanmamın muhteşem şekilde düşüşe geçtiği vede ca larımın düştüğü ve kullandıktan üç ay sonra iyileşebileceğime inanmaya başladım

    Beğen

  19. Merhaba öncelikle bu ürünle yeni tanıştım babam kalp,böbrek hastasıı çok iyi geliyo dediler dün yaklasık 1200 liralık bi siparişim oldu ve bekliyorum. Kafama takılan nokta sen karalamışsın…… ama etrafımda kullanan akrabalarım var 2-3 ay gibi bi sürede çok ciddi ilerleme ve iyileşme gösteriyolarr senin yaptığın bu açıklama kafamı karıştırdııı

    Beğen

    1. ZATEN BU TÜR ULU ORTA VE ASLEN SADECE SÖYLENTİ TARZI YAYINLAR ŞÜPHE UYANDIRMAK İÇİN YAPILIYOR….UNUTMAMAK GEREKİR Kİ PİYASAYA HAKİM MARKALAR MEDYAYI MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE KULLANIR.RAKİP BİR ÜRÜR VEYA MARKAYLA BAŞ EDEMEYECEĞİNİ ANLADIKLARINDA BU TARZ HABERLER EN ETKİLİ SİLAHLARINDANDIR… ZAKKUMCU DOKTORU HATIRLAYIN.! ADAMCAĞIZ ZAKKUM BİTKİSİ İLE KANSERİN TEDAVİ EDİLEBİLECEĞİNİ İDDİA ETTİĞİ VE BAZI DENEYLER YAPTIĞINI SÖYLEYİNCE GÜYA TÜRKİYELİ OLAN TV KANALLARI, GAZETELER VE GÜYA BU ÜLKENİN YAZARLARI ADAMI LİNÇ ETTİLER.ADAMA YAPILMAYAN KALMADI VE ADAMI ABD YE KAÇMAYA MECBUR ETTİLER… ÇÜNKÜ KANSER ENDÜSTRİSİ SADECE LABARUATUARLARDA, HASTANELERDE ÇALIŞMIYORDU.BİRDE MEDYA AYAĞI VAR BU İŞİN RAKİPLERİ SAHADA EGALE EDEMEZ İSELER MEDYAYLA (ŞİMDİLERDE İNTERNET SOSYAL MEDYA V.S.) BU İŞ MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YAPILIR…. ZAKKUMCU DOKTORU BURDAN UZAKLAŞTIRINCA BİLİYORMUSUNUZ ADAMCAĞIZIN ARAŞTIRMALARINI ABD DEKİ TIBBİ ÇEVRELER İNCELEMEYE ALDIĞINI TİCARİ PROSEDÜR VE PATENT İŞLEMLERİ İÇİN ADAMI KUŞATTIĞINI VESAİRE VESAİRE… ÖNCE SALDIR, İTİBARSIZLAŞTIR SONRADA ELİNDEKİ BİLGİ VE TECRÜBEYİ AL VE SEN SÜRÜDÜRLÜEBİLİR BİR ÜRÜN OLARAK TİCARİLEŞTİR…BUNUN ÖRNEKLERİ O KADAR ÇOKKİ…
      BENDE 2 AYDIR GANO DERMA ÜRÜNLERİ KULLANOYORUM. İNANILMAZ SONUÇLAR ALIYORUM.YILLARDIR MUZDARİP OLDUĞUM KRONİK YORGUNLUK VE HALSİZİK HALİM İLK DEFA T İC A R İ bir İ L AÇ DIŞINDA BİR ŞEYLE YOK OLMA EĞİLİ GÖSTERDİ…….. BUNDAN SONRA KALICI OLURMU ONU MERAK EDİYORUM….. ONUDA ZAMANLA GÖRECEĞİZ….
      UNUTMAYALIM MEDYA DEDİĞİMİZ ŞEY HİÇ AMA HİÇDE MASUM DEĞİL… İYİ İNSANLAR İYİ ŞEYLER İÇİN KULLANABİLDİĞİ GİBİ YAŞANTIMIZIN HER ZERRESİNE NÜFUZ ETMİŞ VAHŞİ KAPİTALİZMİN ŞAHİTSİZ BİR SUİKAST SİLAHI AYNI ZAMANDA…..EMEKÇİYAZAR HİÇTE MASUM GELMEDİ BANA. İDDİALARINI BİRAZ ARAŞTIRDIM İDDİA ETTİĞİ SONUÇLARA ULAŞAMADIM İNTERNETTE………
      SAYGILAR ALLAH (C.C.) ŞİFALAR VERSİN.

      Beğen

      1. NOT : BU ARADA ELEŞTİRDİĞİM GÖRÜŞLERİN BİZATİHİ (EMEKÇİYAZAR)’A MI YOKSA SİTEYE YAZI YAZAN BİRİNE Mİ AİT OLDUĞUNU BİLEMİYOYORUM, HAKSIZLIK ETMEK İSTEMEM.

        Beğen

    2. Bilgisizlik basa bela. Bende eklem iltahaplanması var ve 15 gunde ogansia urununden fayda gormeye basladım. Bilgisizn biri çıkıp konuşuyor adı arastırma yaptım oluyor bilimsel arastrmalarla dolu bir urun kullanıyorum ve ilac degıl. Neyı neye gore yyduruyorsun dedem sedef 30-40 yıldr ve 1 ayda sedefı kurumaya basladı gozumemi inancam senın boş lakırtılarınamı efendı. Ogansia urunuiçin kesinlıkle bana ulaşın bizzat dr raporlarını kan tahlillerını resımlerı gondereyım. mtolmez@gmail.com dan ulaşın saglıklı ilaçsz gunler dılerım

      Beğen

  20. Kapitalizmin hakim olduğu dünyada güven duygusu oluşturmak gerçekten zor. oğlım ve ben de kullandık ama biraz pahalı olduğu için yetişemedim bıraktık kullnmayı. Ben ilk olarak öğrencimden duydum teyzesi 2 göğsü de alınacak durumdayken bu ürünleri kullanarak kurtulmuş bu durumdan. doktor ne kullanıyorsan devam et sonuç çok iyi demiş. aleo vera ve su bazlı propolis kullananlar da çok güzel sonuçlar alıyor. bilemiyoruz tabii ilaç firmalarının acımasızlığı yüzünden kafamızdaki soru işaretlerinin gitmesi için bu tarz ürünlerin açıklamalarından mahrum kalıyoruz . ama karadeniz üniversitesiniz arge çalışmaası olrak su bazlı propolisten uzman bahsetmişti. keşke diğerleri içinde güvenilir açıklamalar yapsalar ama zararlı sonuçları olsa bunu fırsat bilip ( ilaç firmaları başta olmak üzere) medyada bangır bangır bağırırlardı diye düşünüyorum.

    Beğen

  21. Sağlık Bakanlığı tarafından “tibbî bitki ” literatürüne alınmış bir bitkiden bahsediyorsunuz…..

    Zaten faydalı olduğu için, ilaç firmaları -rakip firmalar – hasta kaybetmek istemeyen bazı doktorlar (iyileşen hasta doktora gitmez doktorun primi düşer ) vs.vs. karalama kampanyası sürdürüyorlar. Ben de kullanıyorum, devamlı grip olurdum artık olmuyorum , şeker hastasıydım değerlerim normal ,bebeği olmayan kuzenim kullanım sonucu hamile kaldı, yatak yaraları iyilesmeyen komşumun yaraları iyilesti , egzema-mantar ve koah hastası olan dayım iyileşti. ….daha ne anlatayım. …..

    Beğen

    1. Ne ilginç senin sülalede de bu kahveyi içince iyi gelecek denilen hastalıkların tamamı sırasıyla mevcutmuş asuman ne tesadüffff.

      Beğen

      1. TURAN…melda hanım bende kullanıyorum çok iyi sonuçlar aldım.bir arkadaşımın oğlu Şeker hastasi insilin kullanıyordu şimdi şekeri düştü. benim egzamalarım vardı 6 yıldır cildiyenin verdiği ilaçları kullanıyordum. Şimdi gano derma reişi mantarı kullanıyorum hiç bir şeyim kalmadı 6 aydır Aileycekullanıyoruz hiç bir yan etkisini görmedim

        Beğen

      2. sen kullandımı da konuşuyorsun…karalam yapmayaın..aralyın..hade..biz kullananlar ne oılduğunu gayet iyi biliyoruz..Melda..bekleme yapma..sağdan sağdan 2le…

        Beğen

  22. Merhaba. Reisi mantariyla 5 sene önce tanıştım. Tesadüfen yararına inanmayarak kullandım. Fibromiyaljinin yarattığı feci ağrıları %80 azalttı. Hala kullanıyorum. Kan değerlerim çok normal üstelik bu ürünün satıcısı da değilim.

    Beğen

  23. Ben kullandim tavsiye etmem hic kalp sorunum yokken teklemeler oldu carpintim oldu doktora gitdim butun testlerim yapildi birsey cikmadi genelde dusuk tansiyonlu biriyim tansiyonum yukselmeye basladi karnimin ustunde iltapli kocaman bir sislik oldu cerraha gitdim temizlediler bagisilik sistemi sorunu yasadim cayini hapini kullaniyordum kullanmayi biraktim hersey kendiliginden duzeldi hatda arkadasimada tavsiye etmistim seker hastasiydi tesadüfmü bilmiyorum ama akciyerinde nodül oluşmuş butun tahlilleri yapildi neden oldugu belli degil doktorlar sarkoidoz oldugunu dusunuyor bir tur bagisiklik sistemiyle alakali hastalikmis tabi kesin tani konulmadı karaciyerdede yaglanma ve büyüme oldugunu soylediler bu caylarla ilgisi varmi bilmiyorum ama bize satan kisi herseye cok iyi geldigini soyledi madem cay bukadar etkili neden bu hastaliklar ortaya cikti dikkatli olun sağlığınızdan olabilirsiniz

    Beğen

    1. Çok Alakasız şeyler…biz kullananlar biliyoruz…Sevgi Hanım..sen abratmışsın..soyadınıda söyle araştıracağım..kulanmışmısın kullanmamışsmısın…hadi buyur halep orada arşın burada..

      Beğen

  24. Kronik migren hastasıyım her yöntemi denedim ilaclar botox biorezonans hacemat hipnoz nefes noral terapi hepsi bos sabah ac moka kahvesini iciyorum cok sukur iyiyim

    Beğen

  25. Bende bir kullanıcıyım memede bazı kitleler var 3yıl önce kullandım küçüldü ama brakdım şimdi yeniden başladım pek çok dokdorla gidiyorum birşey yok takipe kal diyor şimdi yine küçültüler ama bir şey var ağrılarını ara ara şitdetleniyor zamanla olmuyor raporlarını alınca benim ailemden pek çok kişi kulanıcak sizede da siye ederim ama bilinçli kullandırıcılar bulun

    Beğen

  26. Nerden bilelim senin karşı sirketin adamı olmadığını?
    Hadi doğruları acikliyorsun neden doğrularının arkasında durmuyorsun ismini gizleyerek?
    Understand?

    Beğen

    1. benim adım feridun tekin.bursa büyükşehir belediyesinde çalışıyorum.eniştem kolon kanseri.25 cm.kolonu aldılar.3 organı sarmıştı.1-2 ay ömür biçtiler.iç organları almayı önerdiler.yarım yaşayacağıma ölürüm daha iyi dedi eniştem.gano excel in 2 ürününü at dozu olarak kullanmya başladı.at dozu dediğim 8 er tane sabah ve akşam.kemoterapi ile birlikte. 7 ay sonra sıfır kanser. ocak 2019 a kontrol için gün verdiler.bütün aile merakla bu işin sonunu bekliyoruz.tekrar nükseder korkusuyla 8 er adet kullanmaya devam ediyor. şu an at gibi. başkasında nasıl etkileri oldu bilmiyoruz.ama ona yaradı.

      Beğen

  27. 2 ay önce kanser olan babam için önerdiler son evre dedik eger boş bişey ise umut vaad etmeyin dedik. Bir sürü bişey söylediler çok bir umut yoktu babam için tek umut bunu gördük aldık zaten var olan agrıları daha da arttı. Söylediğim zaman normaldir vucüt savaş veriyor dediler. Şu an babam vefat edeli 18 gün oldu her gün bana iş teklif etmek için arayanlar ne aradı ne sordu. Allah aşkına biz kullandık hiçbir işe yaramadı yazık günah ha şimdi deseler %1 umut yaşar desinler yine alırım ama cebinize 3 5 kuruş girecek diye umut arayan insanlar için önermeyin bu ilaçları… Ceren AKBULUT

    Beğen

  28. Tüm dünyada üniversitelerde 1500 ün üzerinde bilimsel çalışma yapılmış bir hammadde ve ürün hakkında ileri geri konuşmak yazmak kimsenin haddine değildir
    Bu kadar mükemmel bir hammadde hakkında haksız ithamlar yapılıyorsa bu hammadde birilerini oldukça rahatsız ediyor demekki
    İt ürür kervan yürür

    Beğen

  29. kemal ben 5 senedir bu ürünleri kullanıyorum bağışıklık sistemi ile yaşadığım pek çok problemden kurtuldum 56 yaşında kaliteli ve sağlıklı yaşıyorum.Kızkardeşim aile hekimi bir ameliyatlık vakadan kurtuldu.Annem ve babam 80 yaşın üstündeler 3 senedir kullanıyorlar. güneş balçıkla sıvanmaz.Cin şişeden çıktı artık milyonların kronik sorunlarına böyle bir çözüm varsa nasipli insanlar kullanacak.allah nasipsizlere yardımcı olsun.Bu siteyi açandan bize görüşlerimizi bildirmemizi sağladığı için allah razı olsun.Ne yapsanız yapın gerçek ayan beyan ortada.

    Beğen

  30. Faydasını görenleri bir dinleyin. Bir firmayı karalamak yerine gerçekten faydası varmı diye araştırmanızı öneririm. Sağlık bakanlığı onayı var FDA sertifikası var 21 sertifika içeriyor. 6 mantar türünün patentini almış bir firma ganoexcel. 12 yıl AR-GE çalışması yapıldıktan sonra pazarlama yapılıyor ve 30 senedir bu testler devam ediyor. Herkese çağrımdır. 1-2 yorum okuyarak bunlarda yalancıymış diyerek ön yargılı davranmayalım. (Onaylanmayan web adresi) adresinden her konuda bilgi alabilirsiniz. Telefon ve mail adresleride mevcut. Türkiye’de ünlü doktorların bu şirketin mantarlarını kullanmalarını tavsiye ediyor. Prof dr Erkan topuz, canfeza Sezgin, Dr Tuna akgün, Ahmet Aydın, Bülent berkarda, Erdem yeşilada vs vs. Sağlığına kavuşacak insanların önünü kapatmayın.

    Beğen

  31. Ben açık açık söylüyorum Gano Excel satıcısıyım..Ama aynı zamanda kullanıcısıyım..Bende bu şirkete dahil olmadan önce çok önyargılıydım ve insanların hakkına girmemek için önceliklekendimiz kullandık..(Kanser olan kayınvalidem, tansiyon hastası olan annem, ve kalp hastası olan görümcem ve dikkat eksikliği olan oğlum) önce hepimiz düzenli bir şekilde kullanmaya başladık..Taki kanser olan kayınvalidrmin 6 ay sonunda bütün değerlerinin çok güzel çıkması ve hastalığı tamamen yenmiş olmasına kadar..Bu süreçte asla kimseye anlatmadık yani satmadık..Yani kendimiz kullanıp sonuç almadan sizin tabirinizle pazarlamadık..Ve zaten bu ürünü kullanmadan etkisini görmeden sonuç almadan pazarlamasını yapan yalancıdır..Önce kendisi kullanmalı ve etkisini kendisi görüp sonra insanları faydalandırmalı..Ben 2 senedir gano excel distribütörüyüm..Ve aldığımız sonuçlar doğrultusunda insanları yönlendiriyorum bilgilendiriyorum..Allahü Teala diyorki ben şifasını vermediğim hiçbir hastalığı yaratmadım..Ama siz onu yeryüzünde arayıp bulacaksınız..Buda rabbimin bir vesilesi..İhtiyacı olan herkesin faydalanması dileğiyle..

    Beğen

  32. Önercim sen yoluna devam et kuzum orda kal tamam mı sıkıntı yok biz faydasını görüyoruz tartışmaya gerek yok ne demişler sen yoluna ben yoluna

    Beğen

  33. öner bey çok kaliteli kelime oyunu ve edebiyat yapmışsın , gano exceli kullanmasam ben bile inanırdım . 30.07.2018 tarihinde süreyyapaşa göğüs hastalıkları hastanesinde eşim vefat etti . kanser tedavisi görüyordu , biz Müslümanlar ölümün haktan geldiğine iman etmişiz . rahmetli eşim ganoderma ürünlerini kullanmadan önce , 4 kür kemoterapi aldı ve ayağa kalkacak hali kalmadı , ancak ganoderma kullanmaya başlayınca ağrıları gitti , kilo aldı kendi ev işlerini yapmaya başladı , sucuklu yumurta pişiriyordu , ve kemoterapi almaya devam ettiği halde yaptı bunalrı , doktorlar ve ilaç firmaları tam bir gayri resmi mafya tipine bürünmüş , ilaç sattırıp para kazanabilmek için ne varsa yapıyorlar , bu laflarım senin yazılarını okuyanlar için aslında . insanları yanlış yönlendirme . varsa aklında şüphesi olan 0546 856 00 65 resmi süreyyapaşa hastanesinde ganodermayı kullandıktan sonra nasıl bir düzelme olmuş rahmetli eşimde isteyen herkese gösteririm . bir sayfa açmıçsın reklam kokuyor hertarafı , gano excel sayesinde sen bile işi paraya çevirmişsin , kime ne anlatıyon . ha bu arada bu doktorlar hepsine kötü demiyorum ama şunu kendisine sorsun insanlar , eskiden doktorlar hastaya bakmazdı , şimdi yüzüne bakmıyor bazıları , reçeteyi dayayıp döşüyor , 1 dahaki ay kontrol gel sağlamsın , yine gel , hastaysan başka doktor bakamaz sen yine gel vs vs . ne hikmetse yıllarca okuyolar sonra bi doktor oluyolar , araba 300 bin tl ev 750 bin tl 5 yıldızlı otellerde tatil , yazlıkları 1 milyon tl , hayırdır bilader doktor olunca bu maaşı devlet veriyorsa şifa neden yok , eğerki ilaç firmaları besliyorsa , heydi hepimize geçmiş olsun . ve ben eşimdeki etkiyi görünce artık kendimde sürekli kullanıyorum çocukalrımda ve çevremdede herkese ısrarla tavsiye ediyorum . bence senin beynin içinde ganoderma kullanmalısın , he sağlığım iyi diyosan , bana para lazım diyosan inan ganoexcel bu sitede kazandığının kat kat fazlasını verir sana , ama çalışırsan , hep para kazanırsın hemde sevap , bence sen gel beni dinle ganoexcele üye ol yardımcıda olurum sana :))
    nahl suresi 61. ayet : EĞER ALLAH ZULÜMLERİ YÜZÜNDEN İNSANLARI CEZALANDIRSAYDI , YERYÜZÜNDE TEK CANLI BIRAKMAZDI.FAKAT ONLARI TAKDİR EDİLEN BİR SÜREYE KADAR GECİKTİRİR . SÜRELERİ DOLUNCADA , NE BİR AN GERİ KALABİLİRLER NE DE İLERİ GEÇERLER.

    BU arada şunu da söylemeden edemiycem . ganoderma insanlara yan etki yapmaz , eyer yan etki yapan birşeyi kullanma diycekseniz kemoterapi kullanmayın diyceksin . ulan beni şimdi delilemdirmeyin , benim rahmetli eşim kemoterapi yüsünden insanlıktan çıktı ne ilacından bahsediyorsunuz siz . ganoderma kullandıkta son nefesinde ağrısız insan gibi günler geçirdi . birde kalkmış araştırma yaptım şuna baktım bunu ettim diyorsunuz . sizin bi halttan anladığınız yok , sana kemoterapiyi versinler ozaman bakıyım ganodermayı gözünü kapatıp kullanıyormusun kullanmıyormusun ,

    yorumlara cevap bile yazmıycam , varsa sorunu sıkıntısı olan teli yazdım arasın , 0546 856 00 65

    bu siteyi ziyaret eden insanlar arasın ne istiyorlarsa bilgi konusunda yardımcı olurum .
    ganoderma = ALLAH cc. bir şifasıdır kullanan herkeste etkisini fazlası ile görüyor çok şükür .

    hepiniz ALLAH cc. emanet olun şifa rabbimizden arayıp bulmak bize ait .

    Beğen

  34. bu arada web sayfanızı yeni inceledim üç kuruş kazanacam diye aldığınız reklamlara bir bakın
    insanların sağlığına kavuşmalarını engellediğiniz için kendinizden utanmalısınız.

    Beğen

    1. Inanın şuan size çok güldüm!!! Bu wordpres tabanlı bir blog ve buradan 1 kuruş dahi kazanmıyorum. O reklamları google wordprese veriyor ve wordpreste ücretsiz bloglarda yayınlıyor. Ilk yorumunuzda yazdığınız şeylerle inanılmaz ters düşüyorsunuz. Önce bilgi sahibi olun lütfen…

      Beğen

      1. DEMEKKİ NEYMİŞ İNSAN BİLMEDİĞİ ŞEYLER HAKKINDA YORUM YAPMAMALI
        KOMİK DURUMADA DÜŞEBİLİYORMUŞ İNSAN.
        SİZE ACABA BU MAKALENİZDEN SEBEP KAÇ KİŞİ GÜLDÜ.

        Beğen

        1. Tüm gündür sizin yorumlarınıza yeterince güldüm. Anlıyorum inatcisiniz ve ürünü sonuna kadar savunuyorsunuz ama perspektifinizi değiştirmelisiniz. Siz bana diyorsunuz ki ürünün ülkeye girmesi belgeler sayesinde oluyor ben de size diyorum ki fda sizin savunduğunuz ürünü yerden yere vurmuş. Dünya daki en seçkin sağlık kurumlarından birinin hakkında kötü yazdığı bir ürünü savunmak için hala çoğalıyorsunuz bu emeği reel bir işte kullansanız inanın çok daha fazla kazanırsınız… Daha ne diyeyim size kalın sağlıcakla…

          Beğen

          1. ÇOK AÇIK VE NET BİRSEY SÖYLÜYORUM ARAŞTIRMADAN YAZMAMALISINIZ FDA NIN BÖYLE BİR MAKALESİ YOKKKKK.
            BU MAKALEYİ YAZAN TÜRK BİR AKTAR .
            buda fda araştırması
            D Sliva – Integrative cancer therapies, 2003 – journals.sagepub.com
            … of dietary supplements do not have to provide the evidence that the FDA relies on to substantiate
            safety or effectiveness of a product or substance.42 However, we and others have clearly
            demonstrated the anticancer activity of the dietary supplement Ganoderma lucidum at the …
            ve buna benzer binlerce makalesi var.
            FDA SİTESİNE GİR ORADAN ARAŞTIR DİYORUZ SİZE KİMİN YAZDIĞI BİLİNMEYEN MAKALELERİ KOPYALAYIP YAPIŞTIRIYORSUNUZ
            SİZDE SAĞLICAKLA KALIN
            GERÇİ YAYINLAMADIĞINIZ DİĞER YAZILAR GİBİ BUNUDA YAYINLAMAZSINIZ SİZ AMA
            SİZ BİLİN YETER AMACIMIZ BİRŞEYİ İSPATLAMAK DEĞİL .
            DÜNYA BİLİYOR ÜRÜNÜ TÜRKİYEDE BİRÇOK SAĞLIK KURULUŞU DA BU ÜRÜNÜ ÜRETİYOR.
            GANO EXCEL İ ELEŞTİRİYORSANIZ SATIŞ SİSTEMİNİ ELEŞTİRİYORSANIZ ONA BİR YORUMUM YOK
            ÜRÜNÜ ELEŞTİRİYORSUNUZ YANİ TÜRKİYEDE YAŞIYORUZ TÜRKİYEDEN ÖRNEKLE SAĞLIK KURULUŞLARINIDA ELEŞTİRİYORSUNUZ.
            SİZ SAĞLIK KURULUŞLARINI ELEŞTİRECEK NİTELİKTEMİSİNİZ ?

            Beğen

            1. Bakın fda ya iyi bir göz atın bence bana hak vereceksiniz. Diğer yorumlarda bahsettiğim gibi kanserojen madde içeren oyuncakları çocukların eline veren sağlık kuruluşlarını eleştirmek için niteliğe değil niceliğe bakmak yetip artıyor… Ayrıca diger yorumlarım diye bahsettikleriniz bana ulaşmadı, büyük ihtimalle ban filtrelerine takılmıştır yoksa numara ve link içermeyen tüm yorumları istisnasiz yayınlıyorum. Mutlu bir hayat diliyorum sizlere…

              Beğen

          2. öner bey ben ellisekiz yaşındayım ürünü sağlığım için kullanıyorum kullanmadan önce bir sene araştırmış biriyim tüm sağlık portallarında araştırdım araştırmayada devam ediyorum böyle bir makale yok
            fda sitesinde. fda sitesinde ve diğer sağlık sitelerinde de yok.
            olumlu yazılar çok çok fazla ayrıca yeni bir ürün değil biz yeni tanışıyoruz. maalesef.

            Beğen

  35. bu ürünler eczanelere devredildiğinde bu tür yazılarda ortadan kalkmış olacak
    ama bukadar ucuz ve kaliteli olmayacak.
    memnun müşteri üründen ve fiyatından memnunsa tavsiye eder çünkü önceliği kapital değildir. üç kuruş için sevdiklerini satanada adam denmez
    kullan memnun değilsen tavsiye etme
    kullanmadığın bilmediğin birşey hakkında yorum yaparsanda onuda sen bilirsin.

    Beğen

  36. çok akıllıca tebrik ederim trent topik olmuşunuz bilgisi olmadan fikri olana itibar edilmez ama size bayağı itibar edilmiş :))

    Beğen

    1. Yorumun yapıldığı e posta hesabına göz atınca kim olduğunuz aşikar(satıcı). Ayrıca bilgimin olup olmadığını söyleyebilecek nitelikte oldugunuzdan şüpheliyim ki bu bilgilerin bana ait olmadığını doktorların, fda nin ve gazetenin bilgilerini aktardığımi defalarca söyledim. insanlar bazen bataklığa öyle bir saplanır ki kurtulabilmek için orayı gül bahçesiymiş gibi göstermeye çalışır. Umarım yakın bir gelecekte gökyüzünü bulutsuz bir şekilde görebilirsiniz. Sağlıcakla…

      Beğen

      1. yorum için teşekkürler( satıcı )kısmına bayıldım bu tür sitelere itibar etmeyin derken boşuna demediğimi onaylamış oldunuz.
        kemoterapiyi hiç araştırdınızmı.?
        yada daha basit sorayım antibiyotik hariç kronik rahatsızlığı iyileştiren bir ilaç söyleyebilirmisiniz.
        hastalıkları kaderimiz miş gibi kabul etmek yerine yada bilgimiz olmadan ( eğitim durumu önemli değil araştırmıyorsa eğitimsizdir ) kopyala yapıştır yerine ne için yazıldığı belli olmayan yazılara itibar etmeden kendimiz araştırıp doğruyu suna bilsek binlerce insanın vebaline girmemiş oluruz.
        Rabbim öyle bizi ödüllendirmiş öyle bir makina vermişki kendi kendini onarabiliyor biz ona baktıkca.
        Reishi mantarı bir hastalığı iyileştirmez ayrca bir ilaç değildir sadece
        Rabbimin doğada bizlere sunduğu yediğimiz içtiğimiz diğer meyve ve sebzelerden bir farkı yoktur sadece içeriği ve besin değeri diğer bitkilerden çok daha zengin olmasından dolayı kıymetlidir.
        kaysıyı hiç görmemiş bir ülkeye kaysı götür bakalım oranın vatandaşına yedirebilecekmisin
        aynı şey.
        bilmiyorsak bilmiyoruz diyelim erdemli olalım.

        Beğen

  37. Pubmed diye bir resmî site bilimsel tıp kütüphanesini tarayın ve lütfen art niyet ile iftira atarcasına yorumlar yazmayın. Bilginiz olmayan bir bitki dünya bilim adamlarının yayınlarına bakın sonuçları kullanan zaten görüyor. Bu asılsız haberlere itibar edilmemesi gerekir.

    Beğen

  38. Olumlu yorum yapan arkadaşlar gano excel satıcılarıdır, itibar etmeyiniz. Yalan söylüyorlar. 2 – 3 kuruş para için etrafındaki eşini dostunu dahi satıp, onları batırıp üstlerine basıp para kazanan insanlar bunlar. Uzak durun. Hiç bir boka yaramıyor. Ayrıca kahve ve çay içerisine koymalarının sebebide, dünyada çayın ve kahvenin ticareti diğer tüm ürünlere nazaran % 78 dir. Bu yüzden böyle bir para tuzağına kapılmayın. Hiç bir bakanlıktan onaylı değiller. Sadece diş macunu vs 3 ürünleri onaylı onun dışındakilerinin hepsi örtülü ödenek misali alengirlidir. Olumlu yorum yapan arkadaşların yalan söylediği, o yazmış oldukları hastalıklarla gano excel in sattığı ürünlerin sözde iyi geldiği hastalıklarlan uzaktan yakından alakası yok.

    Beğen

    1. olumsuz yorum yapıp ürünleri kötüleyen arkadaşlar kullanmadan zararlı olduğunu nasıl anladınız.
      bu kadar kullanan insan var bir zararını görmedi bir şikayet gelmedi insanlar sağlığına kavuşup teşekkür ederken sizler neden yanıltıcı bilgi veriyorsunuz anlamıyorum.

      Beğen

    2. yıllardır bilim insanları boş beleş araştırıyorlar demekki.binlerce humanist doktorların araştırıp insanlarla paylaştıkları yalanmış demekki.ürün ülkeye girdiğinde sağlık bakanlığınca ve tarım bakanlığınca incelenmiyorsa satışına nasıl onay veriyor çünkü herbir ürün faturalı geliyor bakanlıktan onayı olamadan fatura kesiliyorsa.
      demekki sağlık bakanlığı ürünleri incelemiyor tarım bakanlığı onayı patetes kaşe ile basıyor ticaret bakanlığı denetlemiyor.
      yav bu devlet hiçmi işini yapmıyor allah aşkına :)))
      bu tür sitelerde araştırmadan yorum ve makaleleri değil yazanı incelemek gerekir bence.

      Beğen

        1. öner bey ne belgesi belge olmadan ithalat ihracat olurmu hiç biz çadır ülkesimiyiz
          sağlık bakanlığı labrovatuarından geçmeden
          tarım bakanlığı kaşe vuramaz.
          ticaret bakanlığından onay almadan fatura edemezsin.
          belgeyi göstersemde inamazssınız bakanlıklar sizin gözünüzün önünde bile kaşeyi bassa yine inanmassınız çünkü sizin ürüne inanıp inanmamak gibi bir derdiniz yokki.
          yazdığınız makalenin doğruluğunu ispat edebilme çabasındasınız sadece.
          sitelerde art niyetli yazılar olabiliyor.yada her türden insanlar yazabiliyor.
          10 yaşında bir insan bile makale yada yorum yapabiliyor.
          engel varmı bunun için ?
          ama sizin ne art niyetli nede başka sebeplerden bu makaleyi ele aldığınızı düşünmüyorum araştırmadan binlerce bilim adamının araştırmaları bu makalede çöp olmuş.
          belgesiz diyerek devlet kurumlarını hiçe saymışınız.
          bugün zehir saçan patetes cips bile sağlık bakanlığının ve tarım bakanlığının onayı olmadan ülkeye giremez.

          Beğen

          1. Ispat çabasına hiç girmedim ki madem bunu ifade ediyorsunuz fda en büyük ıspatım değil mi? Laboratuvardan geçmeden demissiniz ya kansere neden olan milyonlarca oyuncak girdi bu ülkeye ve küçücük çocuklarımız bunları ağızlarına götürdüler nelere kase vurulduğunu anlayabiliyorsunuzdur umarım… ve bu makale art niyetle yazılmadı. Dediğim gibi ispata gerek yok sağlık kuruluşunun en tepesinde olanlar zaten bu makaleyi destekliyor ki onların açıklamalarına dayandırılmış bir makale bu. Umarım yazdıklarım düşüncelerinize yardımcı olabilir…

            Beğen

          2. Evet o sağlığımıza zararlı insan hayatını hatta çocuklarımızın sağlığını tehlike ye sokan cipsler çerezler kolalar rahatlıkla ülkemize girebiliyorsa herşey girebilir

            Beğen

        2. Sayın keno ben belgeleri ibraz ediyorum lütfen siz de belgelerinizi ibraz ediniz. Sonra tekrar konuşalım tabi öyle bir belge varsa…
          hangi belgeden bahsediyorsunuz ” fda ”telefon edip yada mail atıp doğruluğunu araştırdınızmı
          evet japonyada doktorlar gıda takviyesi olarak reçetelere yazıyor
          ayrıca birçok avrupa ülkesindede artık gıda takviyeleri reçetelere yazılıyor
          çok yakın zamanda ülkemizdede başlayacak sayın cumhur başkanı bizzat kendi söylemi bakanlık bunun için hazırlık yapıyor.
          bakın eczacılardan bir makale (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı değerli büyüğüm Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bu ürünlerin eczanelerde ve eczacı danışmanlığı altında halka ulaştırılması için yasal düzenlemeler yapması halinde eczacıların gönlünde taht kuracaktır. Veya bakanlık uhtesindeki bu ürünler Sağlık Bakanlığı’na devredilmelidir.)
          aktar yada eczacıları anlayabiliyorum. hertür yorumu yapabiliyorlar
          onlarmı ”satıcı”
          yoksa ürünü kullanmış humanis düşünceyle bu ürün her eve girmeli diyen memnun kullanıcımı ?

          Beğen

          1. öner bey sizi anlamakta zorluk çekiyorum önce belge sordunuz şimdi ise belgeler önemli değil zaten herşey serbest ülkemizde diyorsunuz amacınız ne ?

            Beğen

            1. Tum yorumlariniza ithafen…Bakın kastettiğiniz belgeler ithalat belgeleri ayrıca labutuvardan geçmesine ilişkin olarak diğer yorumda da belirttiğim gibi kanser yapan oyuncaklar bile bu ülkeye girdi ve kanser cağımızın hastalıkları sıralamasında başrollerde… fda ya ilişkin sorunuza gelince siz savunduğunuz ürünün sadece olumlu yönlerine bakmissiniz bence derin bir araştırma yapın, fda nin raporlarını okumak için görüşme yapmaya ve mail atmaya gerek yok… Ayrıca sağlık bakanlığı onay verdiği ürünleri numaralarıdır ve ruhsatlandirir bunlar nerede dış macunu dışında neler var… inanın ben de sizi anlamakta aşırı zorluk çekiyorum, nasıl bu kadar olumsuzluk varken bu ürünleri savunabiliyorsunuz hayret dogrusu!!!

              Beğen

          2. sizin belge dediğiniz makalenin altına indiğinizde makaleyi yazanın bir aktar olduğunu göreceksiniz. ibrahim gökçek mi neydi şimdi onunda reklamını yamış olduk :)))

            Beğen

  39. BEN YILLARCA MİDE SIKINTISIYLA, O HASTANE , BU HASTANE DOLAŞAN, İKİ DEFA ENDOKOPİ YAPTIRAN, SAYISIZ İLAÇ KULLANIP,SONUNDA HİÇ BİR ÇARE BULUNAMAYAN BİR KİŞİ OLARAK; DİYORUMKİ: GANO İLE BİR VESİLE İLE TANIŞTIKTAN SONRA ALTI YILDIR ÇOK RAHAT BİR YAŞANTIYA SAHİP OLDUM. ACI-TATLI HER ŞEYİ ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ YİYEBİLİYORUM.ALLAH BU ÜRÜNÜ İCAT EDENLEERDEN VE BANA ULAŞMASINA SEBEP OLANLARDAN RAZI OLSUN.

    Beğen

  40. öncelikle şunu belirtiymki 3 yıldır gano ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum ses teli nödüllerimden bu ürün sayesinde yani kırmızı mantar sayesindekurtuldum ve 3 yıldır evime ilaç girmiyo bu yorumlarınızı neye daayanarak yapıyosunuz bilmiyorum bu ürün muhteşem ve ulaştırabildiğim kadar insana ulaştırcam değilse bu bir vebaldir bu ürünü bana ulaştıranlardan Allah binlerce kez razı olsun kısacası bu ürün vücuda girdiği andan itibaren düzenli kullanımda işe yarıyor tüm okuyucuların dikkatine kullanmanızı tavsiye ederim vücuttaki tüm değerleri olması gereken yere getirmektedir

    Beğen

  41. Bu araştırmayı yaparken ünlü doktorlarin da bu hammaddeyi anlattığını hatta tv programlarında bahsedildigini neden yazmadınız????
    Asıl önemlisi de http://www.pubmed.com sitesinde (american e-tıp kütüphanesi) yayınlanmış resmi 1200 den fazla hasta sonucundan neden bahsetmediniz????
    Siz bence burayi kapatın
    Sirket 39 yıldır dünya da Wellnes sektöründe cok başarılı.
    Iyi ki var gano excel
    Ve iyi kullanıyorum tum ailemle
    8 ilacımı bıraktım
    30 dan fazla insana (yakinlarim da var babam ve akrabalarim) sağlıklarını geri kazandirma konusunda vesile oldum.
    Burayı okuyan ve aman kullanmayalim diyenlere de verdigim vebsiteden araştırmaları okumalarını ve gercekten bilen doktorlara sormalarını tavsiye ediyorum. Size de onyarginizla vedalasmanizi ve dogru duzgun arastirdiktan sonra yayin yapmanızı öneriyorum. Bu ara da prof dr bahadir külah bey in yayınlanmış kitabini herkese tavsiye ediyorum. D&R dan seçilmiş kitaplar kısmında 🙋🏻‍♀️

    Beğen

    1. Bakın siz sağlık sektöründe başarılı olduğunu söylemişsiniz ben de kötü olduklarını söyledim ve bunu sadece ben söylemiyorum birçok doktor, araştırmacı ve köklü kuruluşlar da bunları söylüyor. Madem bu kadar iyiler neden insanların şikayetlerine bile cevap vermekten acizler??? Büyük resmi görün lütfen!!!

      Beğen

    2. Gözünüzü seveyim yapmayın ya. Bir şeyi bu kadar gözü kapalı kabul edip, inanıp, sarılmayın. Dünya çapında bir firma diyorsunuz. Olabilir! Dünya çapında networking adı altında, piramit sistemler vardır. Halen insanlar bu sistemlerden para kazanmaktadır. Bu piramit sistem yasadışıdır. 2-3 yıl hapis cezası vardır.
      https://selfhukuk.com/ciftlik-bank-benzeri-piramit-satis-sistemleri-nedir-ceza-hukuku-acisindan-sonuclari-nelerdir/
      Pinnertest diye bir alerji testi vardı. Tüm ünlüler, DOKTORLAR tavsiye etti, reçetelerine bile yazdı. Peki sonra ne oldu? Bildiniz! Adnan Oktar’ın tamamen yalan, hiç bir işe yaramayan, dolandırıcılık firması olduğu ortaya çıktı.

      Madem bu ürün bu kadar sağlığa yararlı, bu firmanın da tek derdi insanlara sağlık dağıtmak, neden piramit sistem üzerinden milyon tller akıyor. Neden basit bir şekilde bir eczanede ürün üzerinde fiyat etiketi ile satılmıyor? Neden doktorlar tavsiye etmiyor (pek çok şikayetle doktora gittim hiçbiri gano excel kullan iyileş demedi).

      Redexon gibi C vitamini efervesan tabletlerde bile yapay tatlandırıcılar var. en azından arkalarını okuyup görüp almaktan vazgeçebiliyorum. Gano excel ürünleri son kullanma tarihi geçmiş, içeriği yazmayan ürünler ya da yazdığı halde hangi oranda olduğu yazmadan sağlık dağıtıyor öyle mi? İçinde gano mantarı mı var, ne kdar var bunu bile bilmeden üstelik!
      https://www.sikayetvar.com/gano-excel

      Nice çare arayan insanların duygularını sömürerek onlara ürün satmak sizi rahatsız etmiyorsa, siz satmaya, kullanmaya, kullandırmaya devam edin. Bundan para kazanın, o parayı harcayın. Vicdanınızı da gelin burada rahatlatın.

      Aşağıdaki link ganoderma lucidium maddesi ile ilgili araştırmaları içermektedir. Sağlık Bakanlığı sitesidir.

      http://www.titck.gov.tr/T%C4%B1bbiBitkiListesi?PageNo=7

      Beğen

  42. Biz 3 yıldır Gano Excel firmasının kullanıcısıyız. İlk kızımıza hormon tedavisiyle sahip olduk 2. Kızımıza doğal olarak Gano Excel takviyelerinin vesilesiyle sahip olduk . Biz evimize helal sertifikasız ürün sokmadığımız gibi 4 yıldır ilaç dahi kullanmıyoruz. Ön yargılarınızla yaptığınız internet ortamını geçmeyen belge dahi olmayan saçma sapan araştırmalarınızla bizim sağlığımıza kavuştuğumuzu egale edemezsiniz. Hastalığı hisseden yaşayan ve Şifa bulan bilir. Önce bu ürünü hissetmenizi tavsiye ederim. Kanseri ölümle karıştıran herkese şunu öneririm: Kanser ölmek değildir bilakis hayat yolunda karşımıza çıkacak bir hastalıktır. Sağlığına kavuşmak kaderinde varsa bu Ganoderma ile de olabilir başka bir bitkiyle…
    O yazınızla bir kişinin bile sağlığına kavuşmasına engel olursanız asıl vebal sizde dikkatli olmanızı tavsiye ederim… Hayırlı kolaylıkla gerçek araştırmalar diliyorum…
    Çocuk Gelişimci
    Amine Büşra DALMIŞ

    Beğen

    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Öncelikle helal sertifikalı bir ürünün sağlığa zararsız olduğunu nasıl lanse edebiliyorsunuz hayrete düştüm. Çünkü helal sertifikası çok kolaydır ve içinde sağlığa zararlı olan koruyuculara karşı helal sertifikasında bir kısıtlama yoktur. Belgelere dayanmadığını ifade ediyorsanız henüz fda açıklamasını okumamışsınız demektir ayrıca yorumlarda link atılmış Türkçe metni dahi okumamışsınız. Vebal diyerek haktan dem vurmuşsunuz ancak çocuk sahibi olmayı Allah’ın lütfuna değil de ganoya bağlamışsınız. Ön yargılı olduğumu ve saçma sapan yazdığımı ifade etmişsiniz ancak fda daki belgeyi bulup okuma zahmetine katlanmadan beni yargılamanız ön yargılı olanın siz olduğunu kanıtlamış. Kaderden bahsedip, yazıyla birinin sağlığına kavuşmasına engel olabileceğimi ifade etmeniz çok şaşırtıcı!!!! Eğer o kişinin kaderinde bu ürünü kullanmak varsa değil bu yazı hiçbir şey onu engelleyemez. Çocuk gelişimci yazmışsınız, umarım çocukları bu düşüncelerle geliştirmiyorsunuzdur. Düşünce yazılarımın dışındaki yazıların tümü gerçek araştırmalara dayanıyor ama yine de dilekleriniz için teşekkür ediyorum… esen kalın!

      Liked by 1 kişi

  43. Öncelikle tüm yazıları noktasına virgülüne kadar okudum. Bazı satırlarda çok içten kahkahalar attım, bazı satırlarda ise endişe edici şekilde hayretler içinde kaldım. Birkaç sefer firmanın seminer dedikleri toplantılarına katıldım. İnanın hayretler içinde kaldım, neden mi? Dünya tıp alanında boşuna doktor ve prof. yetiştirmiş dedim kendi kendime 🙂 birkaç insan çıkardılar sahneye bir tanesi beyninde yıllardır büyüyen ur ile yaşıyormuş ve sürekli kemoterapi olması gerekiyormuş ve bu insan bu üründen kullanmaya başladığı andan itibaren beynindeki ur yok olmuşşş 🙂 Bilim adamları ve tıp tarihindeki prof. ve doktorlar bunu nasıl başardığı sormuşlar ve pazarlamacı dili ile bu ürünü kullanarak hastalığı yok etmiş. İnandınız mı? Şimdi size birşey soracağım ateist bir insan camiye gider mi? gitmez!.. neden? inancı olmadığı için gitmez tabi ki. Bu ürün Japonya da yetişiyor pekala. Japonya’nın dini inancı nedir? Dünyada dini en az önemseyen on ülkeden birisidir. Lakin dini önemsemiyor diye kötülemiyorum, tam tersine dinsiz bir milletin zekasına ve birbirlerine bağlılığına gıpta ile bakıyorum. Şimdi dini en az önemseyen bir ülkenin ürünü ülkemizde nasıl oluyor da helal sertifika sahibi oluyor? Eeee dini herşeye alet etmek bizim ülkemize has bir uygulamadır. Esas konuya gelelim yorumcuların çoğunluğu ekmeklerine mani olunduğu için tepki vermişler, bu davranış etik mi? Umarım hiç kimse bu tür zırvalara inanacak kadar hasta olmasın, hasta olanlara da acil şifalar dilerim.

    Liked by 2 people

  44. Eleştirmek Ayrı bir olay şikayet etmek ayrı olay amma Karalamak kötülemek şifa arayan İnsanları sizin gibi sahte-kArların yanlış yönlendirmeleri de vebaldir.Bu ürün işe yaramıor olsa kimse gelip fanatikliğini yapmaz.Bu arada yazdığım yorumu şirket okumuyor ve primime yansıtmıyor.burada bu ürünü bir arkadaşından duymuş araştırma yapmak istiyen belki de şifa bulmak için yola çıkmış bir hasta olabilir. Yanlış yapıyorsunuz. Vebal altına giriyorsunuz. Benim kim olduğum önemli değil sizin de öyle. ama yönlendirmelerinizde gano excel ibaresi görmedim.Orada yazılanlar Gano Excel ürününe ait yorumlar da değildir, hangi taklit firmaysa ona aittir. Dünyanın 100 den fazla ülkesinde olan ürüne kalkıp ta kimse çamur atma şansı olamaz karalayamaz zorunuza ne gidiyorsa onu paylaşın lütfen :). 8 yıldır insanlar her yerde ürünlerini tüketiyor sağlıklı yaşıyorlar, siz neyin kafasındasınız bilmiyorum.Gano Excel ibaresiyle ilgili zehirli öldürücü etkisi olan araştırma 25 yıldır çıkmadı çıkamamıştır. İnsanların zehirlenmesine engel olun ya da hayra vesile olun.Ben şöyle bakıyorum olaya 25 yıllık bir geçmişi var Gano Excelin Ganodermanın taklitlerini üreten firmalar da var piyasada.Taklitler asıllarını yüceltir diye bir söz vardır. GanoDerma Gano Exceldir.Diğerleri Ganoderma olmadığı için x y z firmalarını kimse konuşmuyor 😀 Rabbim bu ürünün insanların hayatına dokunması için vermiş oldugu hizmetten dolayı Nahsan Şimşek’ten Razı olsun diyorum. Başarısını canı gönülden kutluyorum. Tüm Dünya Nahsan Şimşeği başarısından dolayı tanıyor, siz başarılarını bilmeseniz de başarısından hiç bir şey eksilmez 🙂 biz kahvemizi içelim siz de oturduğunuz yerden karalamaya devam edin 🙂 siz vebal alın biz dua 🙂 Not: aşırı memnun kullanan kullanıcıyım, doktorların çare bulamadığı egzama sonucu aldım.herkese de gönülden tavsiye ediyorum, bilir kişilerden ürünleri alın ve kullanın.Araştırmalarınızı da Pubmed sitesinden yapınız. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ganoderma+lucidum

    Beğen

  45. http://www.titck.gov.tr/T%C4%B1bbiBitkiListesi?PageNo=7
    yukarıdaki linke girip bu ürünlerin içeriğinde olduğu iddia edilen ganoderma lucidiuma ait dökümana bakarsanız içeriğinde sağlığa ne kadar zararlı olduğunu, kanser vb. tedavilerde ne gibi zararlı dönüşlerinin olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış ve hiç bir şekilde kullanılması önerilmemiştir.
    Not: site TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU (TİTCK)’a aittir ve Sağlık Bakanlığı sitesidir. ( not: helal sertifikası rahatlıkla alınabilen bir sertifikadır. Müslümanların gözü boyanması için yapılmıştır)
    Herşeye yararlı olduğu iddia edilen bu ürünler sadece insanların hastalıkla mücadele ederken yaşadığı duygusal sendromları sömüren, bununla geçinen bir firmanın ürünleridir. İnsanların gözleri seminerlerle, lüks otellerle boyanır. Arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim. Titan gibi networking işlerinin dolandırıcılık olduğunu hangi hukukçuya sorsanız söyler. Üstelik Organizasyon Başkanı dediğiniz Nahşan Şimşek midir nedir bu kişinin Gano Excel firmasında sınırlı yetkisinin bile olmadığı, adının hiç bir yerde geçmediğini bilin. Biraz araştırsanız göreceksiniz, yakınlarınızda avukat varsa sordurun lütfen bu konuyu. Yarın öbür gün bir şekilde hukuki bir olay olsa bu adamın hiç bir hukuksal bağı bulunamayacak.
    https://megaholdingss.wordpress.com/2013/02/12/network-marketing-pazarlama-isi-yapiyormus-gibi-gozuken-bir-dolandirici-zinciri-mega-holdings/
    http://www.webunya.com/network-marketing-yasal-mi
    Dünyada bunun bir çok örnekleri var buna kanan insanlar çok. Para kazanan da vardır elbet. Ama bi sorun kendinize kazandığım bu parayı ne kadar hakediyorum. İnsanlar gece gündüz çöplerden kağıt toplarken, inşaatlarda amelelik yaparken ya da sabahın köründe kalkıp tıklım tıklım otobüslerle işine giderken, siz orda burda gezip, otellerde fink atıp, iki sunum izleyip, eşi dostu akrabayı kandırıp parasını bu adamlara yedirerek para kazansanız ne olur? Bir de unutmayın Titan gibi bu network-piramit sistemlerinin tıkandığı yer bir gün geliyor. İşte o zaman binlerce insan madur oluyor.
    Esra Erol gibi programları izlemem ama orada bile buna benzer bir sistemin konusu yapıldı. Aşağıda izleyebilirsiniz.

    Beğen

  46. İçme sen güzel kardeşim, git eczaneden kutu kutu ilaçları al iç.Ilaç demiyo zaten adam gıda takviyesi,binlercede bilimsel makale var,Ingilizcen varsa aç oku,bunlarla ugrascagina bak bakalım marketten aldigın yogurdun içinde ,pazardaki domatesin ,patatesin içinde ne var, ne yok..not..gano exel satmiyorum ama uc yildir iciyorum..grip bile olmadik ailecek..hastaliklarda kullanimini bilemem ama koruyucu hekimlik tıp,kadim bilgi ,diye bişey var..dimi? haa peki yok mu iyi peki devammmm herkes istedigi yerden yaksın,inaniyorum inanmiyorum meselesi degil ki bunlar, akıl iyi bişey kullanmak lazım arada paslanmasin…omega 3 şart..

    Beğen

    1. Bana kanıtlarla gelin boş cümlelerle uğraşacak zamanım yok. Ben doktorların söylediklerini ifade ettim, onun haricinde FDA’nın resmî tutanaklarına göz attım. Hastalıkta kullanımını bilemem diyorsun, sonra da akıl iyi bir şey paslanmasın diyorsun. Kendinle çeliştiğinin bilincinde bile değilsin. Kalp kırmayayım diyorum ama zorluyorsunuz beni!! Siz ve ailenizin hiç hastalanmadığını ifade etmişsiniz, sebebi bilimsel olarak kanıtlandı sanırım bu kadar net konuştuğunuza göre. Bu raporları bizimle paylaşırsanız seviniriz.

      Beğen

  47. Size bir soru soracagim.bu yazdığınız yazıları kanıtlayacak resmi yazilariniz varmı .bize bunları yahinlarmisiniz.gano Excell firmasından hangi ülke hangi sağlık kuruluşları hangi laboratuvarlardan onay aldıklarını mantarın içinde neler barındırdığı konusunda bilgi aldınız mi yoksa tek taraflı mı yaşıyorsunuz bu yazıları

    Beğen

    1. İdris bey bu yazılanlar araştırmalar sonucunda ortaya çıkan gerçekleri anlatmaktadır. “Duyduğum şeyler” olarak kullandığım ifade; duyulan değil, araştırılıp, öğrenilen ifadeleri daha etkili kılabilmek için özellikle kullanılmıştır. Yani kulaktan kulağa yayılan safsataları barındırmaz. Safsatalara yer verilse dahi bu insanlara doğruları aktarabilmek için köprü vazifesinde kullanılır. Şimdi bende size bir soru sorayım. Bahsi geçen şirket hangi sağlık kuruluşlarından onay almıştır? Belgeleriniz varsa bana mail olarak atabilirsiniz ve bu belgeler gerçekse yazının altında yayınlayacağımdan şüpheniz olmasın…

      Beğen

      1. Zararli diyen Belgelere inanıyorsun da pubmed de yazilan ikibine yakın makaleyi neden incelemiyorsun. Ben bel ve diz ağrılarından kurtuldum… Sağ bacakta üç noktada diz kas ve kasık bölgesinde spordan kaynaklanan ağrılar vardı bir yıldır ürünleri kullanarak sağlığıma kavuştum…ailecek kullanıyoruz… Oğlumun öksürüğü nu bu ürünler le geçiriyoruz… Ürünleri verdiğim düzenli kullanan herkes memnun… Sizde deneyin ve sağlıklı yaşamaya başlayın… ürünler ilaç değildir gıda takviyesi dir

        Beğen

  48. ya siz de takmışsınız şikayet vara bende okudum olumsuzdan daha fazla olumlu yönü var etrafımda. ayrıca adamlar saçma sapan yazılan her şeye cevap vermek zorunda mı? bunca siteye bakıp tek tek cevap mı vericekler. biz ailecek fayda gördük inanıyoruz da. ayrıca bizim amacımız millete yalvar yakar ürün satmak değil 2 yıldır sadece ailem kullandı şimdi de sevdiğim insanlara sadece tavsiye ediyorum herkesin kendi tercihi. çok şükür Allah hepimize akıl fikir vermiş..

    Beğen

    1. Güvenilir ve sağlıklı şirketler bunları görmezden gelemez. Tek tek yanıtlarla mı uğraşacak diyorsunuz ya, ürününe güvenen şirketlere bakın hepsi tek tek cevap verir. Allah akıl vermiş, kullanıp kullanmamak bizim elimizde. Sağlıcakla…

      Beğen

  49. Araştırma yazınızı !.okudum Belirttiğiniz üzere o zehiri ben bizzat 2 yıldır kullanıyorum.İyiki kullanıyorum ve kullanmayada devam edeceğim.GÜNDE SABAH 5 AKŞAM 5 KAPSÜLÜ 1 POŞET ÇAYI KAHVE DİŞ MACUNU VE SABUNU KULLLANIYORUM.Yan etkilerini anlatırken kemoterapiden kaynaklanan yan etkileri ne den kırmızı reishi mantarına malediyorsunuz anlamadım.Arkadaşlar adımı ve telefonumu açık açık yazarım arayabilirsiniz ben yaşadığımı anlatırım.Muhteşem bir ürün ben bu ürünü ilk duyduğum dan 6..7 ay sonra kullanmaya başladım çünkü inanmamıştım.İyiki bana bu ürünleri ısrarla anlatmışlar ve kullanmaya başladım Binlerce defa sağolsun var olsunlar Her ürün kullanmamda allah razı olsun diyorum..Bayram Özen tl no izinsiz DİLEDİĞİNİZ ZAMAN ARAYABİLİRSİNİZ

    Beğen

    1. Bayram bey bunları söyleyen kişi ben değilim, yazıyı dikkatli okusaydınız o bölümün gazeteden alındığını görürdünüz. Ayrıca sizin satıcı olduğunuzu düşünüyorum çünkü telefon numarası vermişsiniz. Bu yazı her gün yüzlerce kişi tarafından okunuyor. Kusura bakmayın ama ben bu ürüne inanmıyorum, neden derseniz şikayetvar a küçük bir göz atmak yeterli. Cevap bile vermekten aciz yapılanmaları ben direk saf dışı tutuyorum. O nedenle de insanların bu üründen uzak durmasını tercih ediyorum. Bu nedenle de sizin telinizi yayınlayamam, yayınlarsam kendime haksızlık etmiş olurum. Savunduğunuz ürünün bilimsel dayanaklarını, resmî kurumlarca onaylanmış halde gönderirseniz bu yazıyı yayından kaldıracağıma dair söz veriyorum. Yazıda da belirttim ama böyle bir dayanak henüz elime ulaşmadı. Kalın sağlıcakla…

      Beğen

      1. Sizde kırmızı reishi mantarı düşmanlığı var… Kuyruk acınız nedir… Şirketi arayan herkes bilgi alır endişeleri giderilir…. Ürünler ilaç değildir gıda takviyesidir…. Kullan ve sağlıklı yaşa…

        Beğen

        1. Reishi ile uzaktan yakından ilişiğim bulunmuyor, yani kuyruk acım falan yok. Ben sadece araştırmalar sonucu gördüklerimi yazdım. Sağlıklı yaşamak istiyorsanız doğal beslenin, bu sayede gıda takviyesi diye sunulan ve bizi her açıdan sömürmeyi amaçlayan hiçbir şeye ihtiyacınız olmaz.

          Beğen

          1. Arkadaşım araştırma yaptım diyorsun. Neyi arıyorsan onu bulmuşsun sen resmen. Birazda bu ürünLerden şifa bulan insanları araştırsan onlarıda yazacakmıydın acaba, yada buldunda sana para yedirenler yazmana izinmi vermedi.

            Beğen

Yorum bırakın