Birinin Sizden Soğuduğunu Nasıl Anlarsınız?

İlişkide soğumak
CLEAR FLOW
CLEAR FLOW %100 EL ÜRETİMİ

Aşk denilen şey öyle illet ki insanı kör edebiliyor. Tüm davranışlar çığlık çığlığa “Bitti bu iş!!!” diye bağırırken biz bunu görmüyoruz, görmek istemiyoruz ya da kabullenemiyoruz. Tabi bazen yanlış anlamalar da olabiliyor. Her şey çok güzel giderken işler birden tersine dönebiliyor, hatta sizden soğuması bir yana bitme noktasına gelip aylarca, yıllarca bize acı çektirebiliyor. Peki ama bitme noktasına gelene kadar ilişkideki yanlışları nasıl anlamadığınızı,nasıl göremediğinizi, nerede hata yaptığınızı sorguladınız mı? Çoğumuz böyle bir irdelemeye girmedik ve çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Amacım sizi sorgulamak, eleştirmek değil sadece karşı tarafın sizden soğuyup soğumadığını anlamanıza yardımcı olabilmek. Eğer bu yazı size yardımcı olmazsa ve bir kadınsanız ” Erkeğin Soğuduğu Nasıl Anlaşılır ” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

 Seni Seviyorum !!!

Bu cümle tüm aşkların kilit cümlesidir. Hisleri anlatmada yetersiz kalsa da birçok duyguyu karşı tarafa aktarabilen bir cümle. Bu nedenle; sevgiliniz artık bu cümleyi kullanmıyorsa sizden soğumuştur, net. Ancak evlilik boyutuna geçince işler farklı olabiliyor çünkü sevgi evlilikle taçlandırılmış. Bu sözcüğü kullanmayan bir eşe soğuma damgası yapıştırmak oldukça anlamsız olacaktır.

   Size Karşı Olan İlgisi

Tüm insanlar tanımadığı birine daha çok ilgi gösterir, çünkü o bilinmezdir ve keşfedilmeye açıktır. Zamanla size karşı olan ilgisi azabilir ama bu sizden soğuduğu anlamına gelmesin. Sadece sizi tanımıştır ve keşfedebileceği yeni şeyler kalmamıştır. Bazı sitelerde bu durum o kadar abartılmış ki ilişki için ölümcül bir durum gibi ifade edilmiş. Tüm insanların ilgisi farklı şeylere kayabilir, önemli olan size gösterdiği ilgi azaldığında ilgisinin nereye kaydığı: iş mi, çocuk mu, ders mi, yeni bir kadın mı? Yani ilgi kadınlardaysa sizden soğuduğu kesin. O nedenle peşin hüküm vermeyin.

   Eleştiri

Önceden eleştirisine maruz kalmadığınız partneriniz sizi eleştirmeye başladıysa bunu hemen kötüye yormayın. Belki yakındığı davranışınız hoşuna gitmiyordur ve bu nedenle sizi eleştiriyordur. Birlikte olmak için ödün vermek şart, unutmayın. Ancak yaptığınız her şeyi eleştirmeye başladıysa tehlike çanları başlamış demektir. Soğumadıysa bile buz kesilmesi yakındır.

   Tartışma

Tüm ilişkilerde tartışma olmazsa olmazdır. Ancak onunda bir sınırı olmalı. Partneriniz, zıt düşüncelerle karşılaştığınızda kendi düşüncelerini sizi kırmadan ifade etmeye çalışıyorsa sıkıntı yoktur ama olur olmaz her konuda sizin kırılacağınızı önemsemeden yargılarda bulunuyorsa; ya soğumuştur ya da soğumaya yüz tutmuştur. Dikkatli olun!

Davranışlar

İlk başlardaki davranışlar zamanla değişebiliyor. Ancak dikkat, bu sevgilinizin sizden Soğuduğu anlamına gelmiyor. Size alıştığı ve sizin yanınızda artık rahat olduğu anlamını taşıyor. Tabi kastettiğim 1 yıl sonraki değişim değil ilk 2-3 ay içindeki değişimden bahsediyorum. Yıllar sonra değişen davranışlarda ise çok dikkatli olmak gerekiyor. Yaş, iş, toplumsal statü vb. durumların getirdiği değişiklikler haricinde size karşı olan tavırlarında, saygı ve sevginin olmadığı hatta yıkıcı davranışlar yer alıyorsa bu soğuduğunun kanıtı sayılabilir.

   İlişkinin Zorakiye Düşmesi

Bu alt başlıkta bir şeyler sıralamak çok anlamsız olur ancak örneklerle devam etmek daha mantıklı. Düşünsenize siz konuşmak için can atıyorsunuz ve saatlerce dil döküyorsunuz o ise evet ya da hayır gibi sinir bozucu bir cümle kuruyor. Siz ona zaman ayırıyorsunuz, onun için belki saatlerce yol gidiyorsunuz, o ise küçücük bir aksilikte size surat yapıyor ve sizi kıracak sözler sarfediyor. Ellerini tutmak istiyorsunuz ve sizin elinizi tutma dercesine boşluyor. Öpmek istiyorsunuz, kendini çekiyor. Sanırım bu kadar örnek zorakiye düşmüş ilişkiyi açıkça ifade etmiştir. Kısaca hep istekli olan ve çabalayan taraf sizseniz soğuma gerçekleşmiştir, sadece alışkanlıklardan vazgeçilemiyordur.

Bahaneler

Tabi bahane derken tüm bahaneleri kastetmiyoruz. Bazı bahanelerin dayanakları sağlamdır, sizi kırmamak için gerçekleşen ve biraz kafa dinlemek için yapılan bahaneler bizim konumuz dışında. Temelsiz, dayanaksız ve anlamsız bahaneleri kastediyoruz. Boş bahaneler arttıysa bilin ki sizden soğumuştur.

Tanımadığınız ya da çok yakın olduğunuz birinin hislerini anlama da zorluk yaşıyorsanız, mutlaka linkteki yazıyı okuyun.  yazıya gitmek için tıklayın

Yorum bırakın